Taxi informatiekaart 2017-07-18T14:54:48+00:00

Taxi informatiekaart

Op 15 oktober 2011 is een nieuw tariefsysteem voor taxi’s gestart. In dit systeem bepalen zowel de gereden afstand als de tijdsduur van een taxirit de prijs. Het nieuwe systeem verdeelt het risico van vertraging tussen ondernemer en klant.

Per 1 januari 2016 is het alleen verplicht om een taxi-informatiekaart (bevat gegevens onderneming/tarieven/klachtbehandeling/geschillencommissie) fysiek aanwezig te hebben in de taxi als er sprake is van taxivervoer in de opstapmarkt.

Voor de opstapmarkt blijft ook per 1 januari 2016 het maximumtarief gelden. U bent verplicht om van te voren aan de klant kenbaar te maken wat uw tarieven zijn. Uw tarieven moeten vanaf vijf meter duidelijk leesbaar zijn voor consumenten voor het instappen aan de buitenkant van de taxi. Ook binnen in de taxi, vanaf alle zitplaatsen, moeten de tarieven leesbaar zijn.

Als het gaat om een vooraf bestelde taxirit moet een vast tarief overeengekomen zijn. Dit tarief mag het maximumtarief overstijgen.

De taxi-informatiekaart moet zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van de taxi leesbaar worden getoond.

Boete

Indien de taxi-informatiekaart niet (volledig) aanwezig is: € 180,-.

Download modeltaxi informatiekaart

Om te voldoen aan deze regelgeving kunt u gebruikmaken van een speciaal ontworpen modeltaxi-informatiekaart. Deze bestaat uit twee delen: een bovenste helft met informatie over klachtenbehandeling, een onderste helft met ruimte voor uw tarieven.

Klik op onderstaande button om de digitaal in te vullen tariefkaart te downloaden. Deze tariefkaart is een zogenaamd PDF bestand. Na downloaden, kunt u deze direct invullen en printen. De tarieven moeten aan de buitenkant van de taxi goed leesbaar zijn (op 3 meter afstand). Daartoe moet een tariefkaart achter een van de ramen van de taxi zijn bevestigd. De kaart moet ook in de taxi goed leesbaar zijn.

Download taxi tariefkaart

Een offerte op maat?

Of het nu gaat om in- of uitbouw en/ of jaarlijks onderhoud.
Ons team staat graag voor u klaar!
Ja, graag een offerte!